Without Words-egy minikollekció története

Az életben a legtöbb jó dolog, egyszer csak váratlanul felbukkan. Rajtunk áll, hogy észrevesszük-e.
Nekem most szerencsére nyitva volt a szemem rá, így ma már valósággá vált a kezdeti kósza gondolat.

Z. Kiss Adrienn egy Anyuka, két fiúcskával. Pár éve ismertem meg őt, amikor a KID FACE arcképes babák ötlete kipattant a fejemből és tesztelő családokat kerestem. Ő is jelentkezett és tesztelt. Akkor találkoztam a történetükkel…..
Azóta is követjük egymást, készítettem már nekik néhány dolgot és időnként váltunk pár szót Messenger-en.
Így tudtam meg, hogy tanítónő és az élet úgy hozta, hogy fel kell hagynia a tanítással…

Z. Kiss Adrienn ugyanis egy nem beszélő, autista kisfiú, Z. Kiss Csongor anyukája. Az ő életük, bár sokban megegyezik egy “átlagos” család életével, mégis különleges. Olyannyira, hogy Adrienn úgy gondolta, mások számára is érdekes lehet.

Z. Kiss Adrienn írónő. Mert vette a bátorságot, hogy a család különleges, intim pillanatait papírra vesse és megossza a világgal. Bemutatva ezzel az élet sokszínűségét, a hétköznapok nehézségeit és örömeit. Megmutatva a világnak, hogy bár Csongor “más” mint a többi korabeli gyermek, mégis ugyanolyan.
Így született meg a “A szeretethez nem kellenek szavak – Egy autista kisfiú hétköznapjai” című könyv és a Tulipános kert  Facebook oldal.

És hogy lett ebből minikollekció?
Úgy, hogy észrevesszük a jó dolgokat, amit elénk hoz az élet.
Született egy festmény. Egy fantasztikus alkotás Csongor kezei közül. Adrienn meglátta benne a csodát. Így került a festmény először a könyv borítójára, majd egy hátizsákra, melynek elkészítésére Adrienn kért fel engem. Egy valóságos csoda lett, amikor elkészült. Imádtam dolgozni vele, pedig már rengeteg gyönyörű gyerekrajz megfordult a kezeim között. Éreztem, hogy több van benne. És tőlem függetlenül Adrienn is megérezte.