Loading...
Noi kollekcio2017-09-18T10:14:38+00:00

A ruhákról csak röviden írnék, mert jelenleg azok egy kicsit háttérbe szorultak.

Az ECLECTICK alapkoncepciója, kis szériás felnőttruhák (főleg női) tervezése, gyártása és értékesítése volt. Közel 10 évig, Magyarországon és külföldön (Németország, Ausztria, Anglia, Svájc, Írország, ) nagyon sok rajongót szereztünk, sok szép ruhát eladtunk. A ruhák tervezésénél mindig is arra törekedtem, hogy időtálló, a változó divathullámoktól némileg független, önmagában esztétikus darabokat hozzak létre.

Mivel kis szériában gyártottunk és egy-egy modellből csak néhány darab készült, sosem vásároltunk nagy anyagmennyiségeket. A ruhákat pedig mindig is egy kicsit alkotási felületnek tekintettem, szerettem az egyedi mintás, karakteres dolgokat. Hiába találtam jól megtervezett mintás anyagokat, amelyek jól illeszkedtem az elképzeléseimbe, éppen az előbb említett kis szériás gyártás miatt nem tudtam belőle végeket vásárolni, ami pedig általában elvárás. Így maradt az a lehetőség, hogy magamnak gyártom le a mintás anyagokat. Ez aztán az ECLECTICK egyik stílusjegyévé vált. Nagyon sok nyomott mintával, applikációval díszítettük a korábbi kollekciókat is, majd pár éve a technika fejlődésével új nyomásformákat is elkezdtem használni a ruhák tervezésénél. Ma leginkább ez jellemzi a kollekciót.

Az üzletek bezárása után, a gyerekekkel itthon töltött időben próbáltam a közvetlen környezetemből inspirációkat gyűjteni, azokat a ruhákat, amelyeknek a rendelését a webshopon újra lehetővé tettem, ezek a hatások jellemzik.

Feldolgoztam egy a bölcsi udvarán kivirágzott fa fotóját; a lábam alatt, a szürke aszfalton heverő őszi levelek képét; a férjem házterveit; apukám garázsa mellett látható lámpaoszlop vezetéktengerét; a gyermekeim rajzait; a szobánk falán lógó gobelint, amit még a nagymama készített; a házunk belső udvarát és lépcsőházát és még sorolhatnám…..belefoglaltam a ruhákba az akkori életemet, úgy hogy az mások számára is esztétikus legyen.

A pólók, babák és gyerekrajzos termékek mellett szeretnék újakat is készíteni, ruhákat, szoknyákat, amiket mindig is szerettem. Terveim között szerepel egy anya-lánya kollekció elkészítése, valamint fürdőruhák, cicanadrágok hasonló stílusú kollekciójának megtervezése…..remélem, mindenre jut idő!

A ruhák szabásmintáit és mintadarabjait általában én készítem, és ha elég jónak ítélem, akkor mehet a rendelés! 🙂

A rendeléseket egy budapesti varroda készíti el.

Vásárlók küldték

A nyári hónapokban a termékek elkészülési ideje megnövekedhet. Határidős rendelés előtt kérlek érdeklődjetek a várható elkészülési időről. Bezárás