Műanyagmentes Július 2019 – A kezdet

Műanyagmentes Július 1. nap.
(Tudom, hogy egy kicsit offtopic a ECLECTICK oldal arculatához, de fontosnak tartom, hogy ha már ennyien követtek, akkor megmutassam, amit jónak gondolok, más témában is! )
Tegnap írtam már nektek, hogy mi a családdal belevágunk a Műanyagmentes Július “programba”….
Megpróbáljuk, hogyan tudunk minél kevesebb, egyszer használatos műanyagot használni a hónap során (és remélhetőleg utána is).
Bevallom nem egyszerű….kicsit olyan érzésem van, mint amikor a fiamnál diabéteszt diagnosztizáltak. Jönnek a kérdések a fejemben: Most mit fogunk enni, hogyan, hol fogunk vásárolni? Újra kell szervezni az útvonalakat, meg kell keresni a megfelelő termékeket, tervezni kell. Az elején, az az életfeladat is nagyon nehéznek tűnt, ma már viszont ez a természetes.
Nehezen változtatunk a megszokott dolgokon, pedig az újhoz is nagyon gyorsan hozzá lehet szokni. Erre is jó ez a hónap. Hogy átgondoljuk a lehetőségeinket.
Én ma így kezdem:
Egyáltalán nem profi, de elindultam az úton. Megyek a közeli zöldségeshez és pékhez, viszem magammal az itthon fellelhető (sajnos már egyszer hazahozott) zacskóimat, néhány elrakott dobozt és textilszatyrokat/zsákokat, amiket valahol kaptam promócióként. Tehát ma nem használok újakat…..és körülnézek, hogy milyen lehetőségek vannak a következő hetekre….aztán majd fejlődök. 
Ha van kedved, csatlakozz hozzánk te is és mutasd meg, hogy te hogy csinálod, hátha tudunk tippeket adni egymásnak! 

Hozzászólnál? Itt megteheted: