A KID ART kollekció a VOUS magazinban!

A KID ART kollekció a VOUS magazinban!
Eszter régóta ismer minket. Még járt V. kerületi üzletünkben is! Olvassátok írását az új gyerekrajzos kollekcióról!

Csoda cuki gyerekrajzos kollekciót készített egy magyar tervező

 

Nem is gondolnátok, hogy a gyerkőcötök akár már kétévesen divattervező lehet. Köszönhető ez egy magyar márkának, amely a gyerekek beküldött rajzaiból készít mintát, amely kérésetek szerint kerülhet ruhára, táskára vagy párnára.

Annyira cuki, hogy a „cuki” szó sem elég arra, hogy jellemezzük az Eclectick magyar márka új, gyerekrajzos kollekcióját. Aki egy kicsit is jártas a budapesti divatéletben, vagy járt valamikor Stylewalker Day & Nighton (az évente kétszer megrendezett eseményen végigjárhatók Budapest V. kerületének dizájnerüzletei), az tudja, hogy az Eclectick márka 15 éve a piacon van.

A tervező, Gyovai-Farkas Edina olyan női ruhákat tervezett, amelyek nem kapcsolódnak a trendekhez, hanem trenden kívüli darabként akár 10-20-30 évig is a ruhatárban maradnak.

Először csak a saját gyerekei rajzát használta fel, később a rokonok, barátok, ismerősök adták a gyerekek rajzait. Ma már ti is küldhettek.

„A rajzokat a szülők összeszedik, beszkennelik, vagy elküldik postán, esetleg elhozzák személyesen, és én szkennelem be” – mesélte megkeresésemre Edina. „Ezeket utána ‘letisztítom’, feljavítom, ha kell, majd mintaelemként kezelem őket, és a legjobb tudásom szerint csinálok belőlük egy harmonikus kompozíciót. Egy ruha általában 8-10 munkanap alatt elkészül. Egyedi ruhákat bármilyen méretben tudunk gyártani, bár egy bizonyos méret felett felárat kell számolnunk, a nyomási többletköltség miatt.”

Gyerekrajzos témában rendelhettek a ruhák mellett női és férfitáskát, női és férfifelsőt sok rajzzal, óriás díszpárnát, párnababát saját rajzból, szolidabb női felsőt egyetlen rajzzal, szoknyát is.

Edina elmesélte, hogy jelenleg a legtöbben a táskákat keresik, ami nem csoda: nagyon látványos, nem kell a méreteken gondolkodni, talán jobban kihasználható is, mint egy ruhadarab. Volt olyan táska, amire 32 rajz került.

Hogy melyik táska lett a legkülönlegesebb? Mindegyik az, nehezen tudok kiemelni egyet

– mondja. – Volt, ami firkából készült egy anyukának, volt olyan, ami egy osztály önarcképeiből készült, volt tematikus, voltak titkos üzenetek, amelyeket a táskákon rejtettek el.”

Ha az is érdekel benneteket, ki készíti a ruhákat, akkor örömmel írom le, hogy a tervező maga varrja a mintadarabot, ami alapján egy budapesti varrodában varrják a ruhákat, a táskákat. A nyomat szintén egy budapesti ipari textilnyomdában készül.

Írta: |2019-07-01T21:17:58+02:002017 július 5|Kategóriák: aktualitás|0 hozzászólás

Hozzászólnál? Itt megteheted: