KID ART gyerekrajzos táskák – variációk egy témára (ötletek, javaslatok, példák)

Miután eldöntöttétek, hogy a csoport rajzainak felhasználásával készült, egyedi táskát (vagy bármilyen más gyerekrajzos terméket) szeretnétek ajándékozni kedvenc pedagógusotoknak, egyből jön is a következő kérdés: mi legyen a rajzok témája, legyen-e egyáltalán közös tematika?

Ezzel kapcsolatban többször fel is hívtok, hogy a tanácsomat kérjétek, ezért úgy döntöttem, hogy készítek nektek egy kis összefoglalót az eddig készült táskákból, bemutatva, hogy mire számíthattok és ötleteket adva a döntésetekhez. Fogadjátok szeretettel!

Rajzok vegyesen

A legtöbb csoporttól vegyes rajzokat kapok, hiszen nem mindig egyszerű a témában megegyezni, a gyerekek szeretnek szabadon alkotni, illetve sokszor az is előfordul, hogy a szülők kész rajzokból válogatnak. A változatosság ilyenkor nem csak a témában, de a technikában is jelentkezik. Nem kell megijedni ettől, mert az ilyen esetekben is keresek egy közös koncepciót, összekötöm az egymáshoz kapcsolódó rajzokat vagy a színekben keresek valami összharmóniát, hogy a végeredmény egy jól megkomponált alkotás legyen, ne pedig egy nagy összevisszaság.