Loading...
így keszül a KID ART kollekció2017-09-18T07:54:19+00:00

A KID ART kollekció a termékek közül a legutolsóként született meg. Gyermekeim rajza folyamatos ispirációs forrást jelent számomra, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy egyszer komolyabban elgondolkozzak azon, hogyan tudom művészi szemmel is újragondolni őket. Ez volt a következő kihívás számomra a KID FACE pólók és babák után.

A kollekció létrejöttéről, a tervezés folyamatáról egy kiváló cikk született, amely az “Anyacsak1van” oldalon jelent meg nemrégiben, ennél többet, azt hiszem én sem tudnék elmondani róla:

“A rajzolás, akárcsak a játék, fontos mozzanata a gyerekkori létnek. Élményeink feldolgozása, feszültséglevezetés, önkifejezés és főként érintetlen, szabadon áramló kreativitásunk megnyilvánulása. Sokszor pedig szeretetünk leképezése is. „Bennem határozottan él az az emlék, amikor más lehetőség nem lévén, lázasan rajzoltam szüleimnek, barátaimnak szülinapi, karácsonyi ajándékot és a rajzokon át üzentem meg nekik az életemben betöltött fontosságukat.”- emlékszik vissza Gyovai-Farkas Edina, az ECLECTICK márka KID ART kollekciójának megálmodója.

„A márka tervezőjeként, közel 15 éve dolgozom a pályán divattervezőként, de az utóbbi időszakban, főként az anyaság új élethelyzetéből és a gyerekes lét új élményeiből adódóan, kiléptem a klasszikus divattervezői szerepkörből és új, családcentrikus termékek kidolgozásán fáradozom.”

A kollekció lényege, hogy a szülők beküldik gyermekeik rajzait, Edina pedig elkészít belőle egy professzionális anyagmintát, amely azután rákerül egy textilanyagra, melyből egy szépen megtervezett ruhadarab, vagy kiegészítő készül. Így születik kezei között számos olyan design tárgy, amely egyszeri és megismételhetetlen, benne van a gyermek rajzainak örök üzenete és emléke. Eddig főként táskák készültek, de gyártott már férfi pólókat, női felsőket és díszpárnát is.

„Azért kezdtem el foglalkozni ezzel a témával, mert az óvódáskorú gyerekeim mellett halomszámra gyűltek a szebbnél-szebb rajzok és művészi énem nem tudott nyugodni addig, amíg tovább nem gondoltam, az ezekben rejlő lehetőségeket. Így született meg pár évvel korábban egy gyerekrajzból komponált fix ruhaminta, most pedig az ötlet, hogy ezt akár egyedileg is el lehetne készíteni. Aztán jött egy kézenfekvő helyzet, a tanév végi ajándékozás kérdése (ami, valljuk be őszintén minden gyermekes család életében évről évre nagy gondot okoz) ami végül hozzásegített ennek a kollekciónak a létrejöttéhez.”

Elsőként természetesen saját kislányának ovis csoportja, majd néhány bölcsis csoport, óvódások, kisiskolások szülei küldték szorgalmasan a gyerekek rajzait, hogy Edina elkészíthesse belőlük fantasztikus mintaalkotásait, amitől a táskák és ruhadarabok nem csak igazán személyesek és egyediek, hanem nagyon esztétikusak, igazi design tárgyak lettek. 5-10 rajzból vagy 30 felettiből, irkafirkából, vagy szépen megkomponált tematikus rajzokból, fehér vagy fekete alapon mindegyik táska igaz műremek.”

Elkészült termékek

A nyári hónapokban a termékek elkészülési ideje megnövekedhet. Határidős rendelés előtt kérlek érdeklődjetek a várható elkészülési időről. Bezárás