Loading...
Így készül a KID FACE babak2017-09-18T10:34:08+02:00

A KID FACE baba ötlete 2016-ban, egy novemberi, baráti beszélgetés alatt fogalmazódott meg.

Ekkor már a teljes KID FACE pólókollekció készen volt, éppen azon ötleteltünk, milyen irányba menjen tovább a munka. Mivel divattervező vagyok, eleinte kizárólag ruhákban gondolkodtam, de aztán valahogy beugrott a gondolat, hogy ruha nélkül, önállóan is működhet ez a fényképbeillesztős játék.

Elindultunk a baba ötletén, és hamar világossá vált, hogy ebben a történetben valószínűleg a szülők arcképe nagyobb szerepet fog kapni. Rögtön el is határoztam, hogy Karácsonyra elkészítem gyermekeimnek saját, kicsinyített másunkat. Ez volt a baba első tesztje….

A pólók grafikáiból kiindulva, megrajzoltam egy arányaiban „babásabb” figurát és indulhatott a konkrét babakészítés. Tudtam, hogy ehhez a tárgyhoz más jellegű nyomást kell majd választanom, olyat, aminek nincs felületi kiterjedése, jól bírja a gyűrődést és örökéletű. Ehhez kerestem egy megfelelőnek tűnő alapanyagot és miután két jónak ítélt fényképpel véglegesítettem az anya- és apababa grafikáját, indulhatott is a nyomás.

A baba kitöméséhez használt anyaghoz is sokat kutakodtam, hogy a legmegfelelőbbet megleljem, ami sok mosás után sem fog összeállni és szép egyenletesen tölti ki a baba belsejét. A baba formája is fejtörést okozott, végül úgy döntöttem, hogy csinálok neki egy kis „kezet”, ami külön áll a törzstől, hogy a gyerekek morzsolgathassák, mondjuk alvás közben…

Elkészült a 2 baba, 2in1 formában, (egyik oldalon anya, másikon apa) egy számomra ideálisnak tartott méretben (ez a jelenlegi középméret) pont akkorában, hogy egy óvódás gyermek könnyen vihesse magával mindenhová.

Nagyon nagy sikert arattam vele! 🙂 Imádták a gyerekek (4,5 és 6 évesek)! Lányom azóta is, szinte minden nap vele alszik és viszi magával az oviba. Fiamnak is van egyfajta kötődése, de ő inkább akkor veszi elő, amikor valami „problémája” van. Ebből rögtön tudom, hogy beszélgetnünk kell….

A karácsonyi átadás után felgyorsultak az események. Nem tudtam túl sokat várni és megmutattam rajongóimnak a Facebook oldalamon és úgy döntöttem, hogy a tökéletesítésbe bevonok számomra ismeretlen családokat is, hogy a baba valóban éles helyzetekben tesztelve legyen. A tesztfelhívás rengeteg embert mozgatott meg, sokan leírtátok, hogy mi mindenre tudnátok használni a babát.

Ekkor szembesültem azzal, hogy ez a baba többre képes, mint amilyen szerepet eredetileg szántam neki……Anya, Apa arcképével, segíthet az elalvásban, a bölcsis-, ovis beszoktatásban, megkönnyítheti a kórházban töltött napokat, a szülők hiányát pótolhatja, ha hosszabb a távollét, de szerepjátékra is jól használható.
Gyermek arcképek használatával, kedves ajándék szülőknek, nagyszülőknek, testvéreknek, vagy magának a képen szereplő kisgyereknek.
Emellett nagyon sokan kérik tőlem mindenféle indok nélkül, meglepetésként, poénból, csak mert a kisgyereknek tetszik, amikor meglátja a honlapon.

A tesztidőszak sikeresen lezajlott. A tesztelők visszajelzéseit nagyon jól tudtam hasznosítani és közben elkészítettem a babát több méretben is, hogy több funkciót is betölthessen.
Csináltam egy mini változatot, amit először a gyermekeim arcképével próbáltam ki és elolvadtam tőle, ahogy kézbe vettem. 🙂 Ez amolyan fénykép helyetti, zsebbabára sikeredett, de méreténél fogva, pici babáknak is nagyon jól el tudom képzelni.
Természetesen megmaradt az eredeti középméret, ami talán a legideálisabb egy bölcsis, ovis, kisiskolás gyereknek, mert ez az, amit nagyon könnyen magával tud vinni mindenhová, méreténél fogva legjobban illeszkedik egy ekkora kisgyerek kezébe.
Készült egy nagy baba is, ami igazán párnás hangulatú, az inkább otthonra, ágyba való, nagysága miatt nehezebb elvinni.

A babákat magam készítem az elejétől a végéig, édesanyámat szoktam elhívni magamhoz, hogy a varrás-tömésben segítsen, illetve az utóbbi időben a grafikai előkészítés munkálataihoz szoktam segítséget kérni.

A babagrafikák elkészítésénél nagy figyelmet fordítok arra, hogy az anyukák, apukák a legjobb arcukat mutassák a babán, harmonikusan illeszkedjenek a baba hangulatvilágához, és amikor 2in1 babát készítek, akkor jól mutassanak egymás hátoldalán.

A méretváltozatokon túl az utóbbi időben több új típussal is bővült a babák választéka. 2017. nyarának elején elkészült a menyasszony-vőlegény baba, mely egy kedves életre szóló ajándék lehet az ifjú párnak, de kérték már tőlem szülői köszönőajándéknak is az esküvő napjára, illetve házassági évfordulóra is.

A legutóbb készítettem el, a főként kislányoknak szóló mesebeli királylány babát, amely lehetővé teszi, hogy a kislányok álma valóra váljon és egyszer egy királylány bőrébe bújhassanak. Tervezem ennek a babának, a fiúknak való, szuperhősös verzióját és a vevők igényei szerint további hasonló változatokat is.

Nemrég készült, egyelőre kislányszereplős feliratos balerina babánk is, ahol a babán üzenni is lehet, hiszen a szívecskébe írt szöveg, igény szerint változtatható.

Szeretnék a jövőben újabb alapgrafikákat kidolgozni és továbbra is sok-sok gyermek és felnőtt életét megörvendeztetni ezekkel a babákkal itthon és külföldön egyaránt! 🙂

irány a shop

Vásárlók küldték

Fontos dátumok az ünnepi rendelésekhez: ÁRVÁLTOZÁS október 19-től, KARÁCSONYI rendelések fogadása, előre láthatólag november 18-ig! Bezárás

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom